Köpvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

 

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

 

Leveranser

Vi erbjuder alltid fri frakt på alla produkter till våra kunder i hela Sverige. Vi levererar din säng direkt hem till din tomtgräns (inbärning kan beställas mot en kostnad) och mindre paket kan komma att levereras till närmaste paketombud. Viktigt! Kontrollera alltid dina varor vid leverans, innan du kvitterar ut dem, så att de är hela och ej har några synliga skador på emballaget. Vid eventuella skador/defekter meddela genast detta till fraktbolaget genom notering på handlingar samt direkt till oss på 0221-288 99. Tillbehör skickas normalt från oss inom 1-3 arbetsdagar och sängar normalt inom 2-5 veckor.

 

Ej uthämtade paket

Har du valt postförskott som fraktsätt finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

 

Ångerrätt/Returer/Byten

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. 

Du har inte ångerrätt om:

Om avtalet gäller en specialtillverkad vara dvs en beställning utöver vårt standardsortiment på hemsidan (special mått eller udda tyg/färg etc) – eller en vara som fått en tydlig personlig prägelvaran på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Byta/returnera

Hos sängfabriken.se kan du alltid byta eller returnera standardprodukter 14 dagar efter uthämtad leverans med full återbetalning enligt Distansavtalslagen. Ångerfristen börjar löpa från den dag du har tagit emot varan. För att kunna byta eller returnera produkter så måste de vara oanvända och i originalförpackning. Varan skall alltså återsändas i väsentligt oförändrat skick. Du får dock själv betala frakt/returkostnaderna när du sänder tillbaka varan till oss. Skulle varan inte vara i orginalskick när vi tar emot den, då kommer vi beroende på karaktär debitera dig självkostnadspris för att iordningsställa varan.

Vill du returnera eller byta en vara? kontakta då oss ALLTID först på tel: 0221-288 99 och ange ditt ordernummer. När vi har mottagit och godkänt din returvara så kommer vi efter dina önskemål antingen leverera en ny vara eller ge dig full återbetalning.

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan och meddelandet om att du ångrat dig. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror dvs om vi gjort något fel.

 

Reklamation

Vi utgår alltid ifrån att dina produkter skall vara felfria vid leverans. Men skulle du få en defekt vara eller fel produkt levererad så följer vi konsumentverkets riktlinjer och anmälan ska göras inom skälig tid efter det att köparen märkt eller borde ha märkt felet. För att ditt ärende ska kunna handläggas på snabbast sätt så ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas, alternativt kan ett foto på skadan komma att krävas av oss. Beroende på skadans omfattning företas omleverans, avhjälpande eller prisavdrag. Vid godkänd reklamation, då står vi för returfrakten samt frakt för ersättningsprodukt.

Kontakta ALLTID oss på tel: 0221-288 99 vid alla reklamationsärenden.

 

Garantier

Sängfabriken.se erbjuder dig som kund ett omfattande trygghetspaket när du köper säng av oss. 

  • Livstids garanti mot ram- och resårbrott. Garantin gäller endast mot ursprungsköparen av sängen, d.v.s. namnet som står dokumenterat på garantibeviset. Företag har 10 års garanti.
  • 3 års garanti på motorer till ställbara sängar.
  • När du köper en säng av oss så har du alltid en trygghet i att ha möjligheten att byta hårdhet på din madrass inom 6 månaders användande om den mot förmodan inte är optimal för dig. Vi tar ut en hanteringskostnad på 750kr för att utföra detta samt det är du själv som lämnar och hämta madrassen till oss i Valskog efter överenskommelse. P.s Vi återanvänder tyg och stoppningsmaterialet i madrassen och byter endast ut resårkärnan.

 

Övrigt

Produktgarantin gäller inte för fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, det vill säga ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten. Våra sängar skall alltid hanteras ansvarfullt och underhållas väl... dvs sängen är inte avsedd för att hoppa i samt att du efter drar benen vid jämna mellanrum. Din orderbekräftelse gäller även som garantibevis så kom ihåg att spara den. Dokumentet krävs om du behöver utnyttja garantirätten. Behov av mer information eller har du någon annan fråga? kontakta vår kundtjänst. 0221- 288 99

 

Reservationer

Vi reserverar oss mot eventuella skrivfel gällande text och pris på hemsidan samt i webbshopen och har rätten att korrigera i efterhand. Du har givetvis rätten att annullera ditt köp om korrigeringen är av väsentlig karaktär. 

OBS! Färger på foton kan ev. i vissa fall skilja sig lite från bild till bild på hemsidan samt mot i verkligheten beroende av bildkvaliteten och ljussättning. Beställ gärna kostnadsfria tygprover för exakta färger eller besök vår butik i Valskog.